Beton

Beton is een steenachtig kunstmatig materiaal, dat als bouwmateriaal gebruikt wordt. Beton is samengesteld uit het bindmiddel cement en uit een of meer toeslagmaterialen zoals grind, steenslag of zand. Cement heeft de eigenschap dat het door toevoeging van water verhardt.

Een goede beton is een mengsel waarin de korrelgroottes van de verschillende soorten grind en zand, in de juiste verhoudingen, elkaar zodanig aanvullen dat het mengsel uithardt tot een duurzaam en steenachtig. In tegenstelling tot bijvoorbeeld gips lost uitgehard beton niet meer op in water.

Beton is een veelgebruikt bouwmateriaal en geeft tal van voordelen. De relatieve lage prijs van beton, zijn duurzaamheid, zijn eenvoudig gebruik en de uitgebreide toepassingsmogelijkheden van beton zijn er enkele van.

Vroeger werd beton besteld op basis van samenstelling. De dag van vandaag wordt beton vooral besteld op basis van zijn prestaties, voorgeschreven volgens zijn ’gespecificeerde eigenschappen’.

Beton voorzien van het BENOR-merk vormt dan ook de conformiteit van het stortklaar beton zoals het geleverd wordt op de werf volgens de gevraagde ’gespecificeerde eigenschappen’.

Bouwmaterialen Vinckier beschikt sedert 2009 over het BENOR - certificaat.

Alle beton en gestabiliseerd zand kunnen zowel afgehaald als geleverd worden. Beton die moet geleverd worden, gebeurt door onze eigen transportdienst. Onze mixerchauffeurs beschikken dan ook over voldoende kennis naar veiligheid en kwaliteit toe.

Wij kunnen ook beton storten op moeilijk te bereiken plaatsen. Dit gebeurt aan de hand van betonpompen die tot 46 meter kunnen reiken.

Bouwmaterialen Vinckier maakt voor de aanmaak van zijn stortbeton geen gebruik van recuperatiematerialen of breekzanden. Hierdoor leveren wij u gegarandeerde kwaliteit!

Transportbedrijven zoals Maes Transport uit Pervijze en Claude Lingier kiezen voor onze kwaliteitsstortbeton. Om er dagemokls met hun zware vrachtwagens over te rijden is dit zeker noodzakelijk. Ook Colruyt in Diksmuide opteerde voor stortbeton van Vinckier.